instructor sets cone driving school concept

Poligoane auto din București în care poți conduce

În inima agitată a Bucureștiului, pasionații de conducere pot găsi o varietate de poligoane auto care oferă experiențe captivante pe patru roți. 

De la începători dornici să-și îmbunătățească abilitățile până la căutători de adrenalină, aceste terenuri speciale permit explorarea și testarea limitelor mașinilor. Cu facilități moderne și instructori calificați, poligoanele auto din București promit o zi plină de distracție și învățare.

Rolul unui poligon auto

Un poligon auto reprezintă un teren special conceput pentru a oferi șoferilor și pasionaților de mașini un mediu controlat în care să-și exerseze abilitățile de conducere, să învețe manevre complexe și să dobândească încredere în propriile competențe. 

Acest tip de facilitate are un rol esențial în dezvoltarea șoferilor, îmbunătățirea siguranței rutiere și oferirea unor experiențe captivante.

 • Dezvoltarea Abilităților de Conducere

Un poligon auto furnizează un cadru sigur în care șoferii pot practica o gamă variată de manevre, precum frânare de urgență, evitare a obstacolelor, parcare în condiții dificile și viraje în condiții de aderență redusă. Aceste exerciții ajută la îmbunătățirea coordonării mână-ochi, a anticipării situațiilor de trafic și a reacțiilor rapide în caz de pericol.

 • Încredere și Siguranță Rutieră

Prin repetarea regulată a manevrelor dificile într-un mediu controlat, șoferii dobândesc încredere în propriile abilități. Acest lucru are un impact pozitiv asupra atitudinii și comportamentului lor în traficul real. 

În plus, abilitățile acumulate pe poligon îi ajută să evite accidentele sau să reacționeze adecvat în situații critice, contribuind astfel la reducerea riscului de accidente rutiere.

 • Testarea și Înțelegerea Mașinii

Un poligon auto permite șoferilor să exploreze limitele mașinii lor într-un mod sigur. Aceștia pot să înțeleagă mai bine caracteristicile de manipulare ale vehiculului, să simtă cum reacționează în situații diverse și să se adapteze la variate condiții de drum. 

Acest lucru contribuie la o conducere mai sigură și mai eficientă pe drumurile publice.

 • Educație pentru Șoferii Noi

Poligoanele auto sunt locuri ideale pentru ca șoferii începători să-și dezvolte abilitățile înainte de a se aventura pe drumurile publice. Aceștia pot învăța bazele conduitei, regulile de siguranță și aspectele tehnice ale mașinii într-un mediu lipsit de presiunea traficului real.

 • Experiențe de Adrenalină și Distracție

Pe lângă partea educativă, poligoanele auto pot oferi și experiențe de adrenalină pentru pasionații de mașini. Cursurile de conducere sportivă sau competițiile pe poligon aduc distracție și entuziasm, iar participanții se pot bucura de senzații tari într-un mediu controlat și sigur.

Rolul unui poligon auto este mult mai complex decât simpla posibilitate de a conduce. Aceste facilități joacă un rol vital în dezvoltarea abilităților de conducere, îmbunătățirea siguranței rutiere și oferirea unui mediu captivant pentru pasionații de mașini. 

Prin furnizarea unei platforme sigure și educaționale, poligoanele auto contribuie la formarea șoferilor responsabili și încrezători, reducând riscul de accidente și promovând o experiență de conducere mai plăcută și mai sigură pentru toți participanții în trafic.

Ce pot face și ce nu pot face într-un poligon auto

Poligoanele auto reprezintă zone special concepute pentru a-ți dezvolta abilitățile de conducere și a experimenta senzații pe patru roți într-un mediu controlat. În aceste spații, ai ocazia să-ți îmbunătățești tehnicile de conducere și să-ți testezi limitele, dar există și anumite reguli și restricții pentru a menține siguranța și ordinea. 

Vom explora în continuare ce ai voie și ce nu ai voie să faci pe un poligon auto, pentru a profita la maxim de această experiență educativă și distractivă.

Ce poți face într-un poligon auto:

 • Exersarea Abilităților de Conducere: Poligoanele auto sunt proiectate pentru a-ți permite să practici diferite manevre de conducere într-un mediu controlat. Poți exersa frânări de urgență, evitarea obstacolelor, viraje precise și alte tehnici specifice.
 • Îmbunătățirea Conducerii în Condiții Dificile: Poți să te antrenezi pentru a conduce în condiții adverse, cum ar fi pe suprafețe alunecoase sau în condiții de vizibilitate redusă.
 • Testarea Mașinii: Poți să îți cunoști mașina mai bine, să înțelegi cum reacționează în diverse situații și să îți dezvolți abilități de control.
 • Învățare Tehnică: Poligoanele auto oferă adesea programe de instruire în conducere defensivă sau sportivă, unde poți învăța tehnici avansate de conducere într-un mod sigur.
 • Participarea la Evenimente și Competiții: Poți să te înscrii în evenimente sau competiții organizate pe poligon pentru a-ți testa abilitățile și pentru a trăi experiențe de adrenalină.

Ce nu poți face într-un poligon auto:

 • Depăși Limitele de Viteză sau Regulile de Siguranță: Chiar dacă ești pe un teren special, regulile de siguranță rămân valabile. Nu depăși limitele de viteză stabilite și respectă indicațiile instructorilor.
 • Conducere Iresponsabilă sau Periculoasă: Nu folosi poligonul ca loc de a face cascadorii sau manevre riscante care ar putea să pună în pericol tine, alți participanți sau mașina.
 • Ieși din Zonele Designate: Poligoanele auto au zone stabilite pentru anumite tipuri de exerciții. Nu ieși din aceste zone, deoarece s-ar putea să pui în pericol siguranța ta sau a altor persoane.
 • Ignora Instrucțiunile: Dacă participi la un program de instruire sau la un eveniment, respectă cu strictețe instrucțiunile date de instructori. Aceasta asigură siguranța și buna desfășurare a activităților.
 • Folosi Poligonul ca Drum Public: Poligoanele auto sunt destinate exclusiv pentru activități legate de conducere și nu ar trebui folosite ca rute alternative sau pentru deplasări obișnuite.

În concluzie, poligoanele auto sunt medii controlate pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de conducere și a experimenta condiții diverse într-un mod sigur. Respectarea regulilor și a indicațiilor este esențială pentru a asigura siguranța ta și a celor din jur.

Regul pentru a avea acces la un poligon auto pentru testare și divertisment

Regul pentru a avea acces la un poligon auto pentru testare și divertisment

Sursa foto

Pentru a putea beneficia de facilitățile oferite de un poligon auto și pentru a te bucura de o experiență sigură și plăcută, este esențial să respecți anumite reguli și cerințe. Aceste reguli sunt instituite pentru a proteja atât participanții, cât și mediul înconjurător. Înainte de a intra pe poligon, asigură-te că îndeplinești următoarele cerințe:

 • Vârsta Minimă: De obicei, trebuie să ai o anumită vârstă minimă pentru a putea conduce pe poligon. Acest lucru asigură că cei care participă au o anumită experiență și înțelegere a conducerii.
 • Permis de Conducere: Deținerea unui permis de conducere valid este, în general, o cerință obligatorie pentru a avea acces pe poligon. Acesta confirmă că ești apt să conduci legal și sigur. Mai sunt și situații în care poligoanele sunt folosite pentru a învăța să conduci în cadrul unei școli de șoferi, caz în care nu ai nevoie de permis.
 • Înregistrarea Prealabilă: Unele poligoane pot solicita o înregistrare prealabilă pentru a gestiona numărul de participanți și pentru a pregăti activitățile.
 • Respectarea Regulilor de Siguranță: Participanții trebuie să respecte întotdeauna regulile de siguranță stabilite de poligon. Acestea includ limite de viteză, reguli privind distanța față de alți participanți și restricții privind manevrele periculoase.
 • Echipament de Siguranță: De obicei, este necesar să porți echipament de siguranță, cum ar fi centura de siguranță și cască, în special în cazul activităților mai intense.
 • Respectarea Instrucțiunilor: Ascultă și respectă întotdeauna instrucțiunile personalului poligonului. Aceștia îți vor oferi ghidajul necesar pentru a avea o experiență plăcută și sigură.
 • Starea Tehnică a Mașinii: Asigură-te că mașina pe care o conduci este într-o stare tehnică bună și sigură. Unele poligoane pot solicita verificarea tehnică a mașinii înainte de a te permite să intri pe teren.

Respectarea acestor reguli este esențială pentru a te asigura că poți să profiți de o experiență plăcută și educativă pe poligonul auto, în timp ce menții siguranța ta și a celorlalți participanți. Acestea însă nu sunt general valabile, ci pot fi diferite de la o locație la alta. 

Poligoane auto în București, pentru a exersa la școala de șoferi

În prezent, pentru tinerii din București care doresc să obțină permisul auto categoria B, există trei poligoane auto care le pun la dispoziție oportunități de antrenament și dezvoltare a abilităților de conducere. Aceste poligoane oferă un mediu sigur și controlat în care noii șoferi pot exersa și învăța tehnicile esențiale pentru a deveni șoferi responsabili și încrezători. 

Fiecare dintre aceste poligoane are propriile caracteristici și oferte, adaptate nevoilor cursanților.

 • Poligonul auto Ilioara

Poligonul auto Ilioara este unul dintre cele mai cunoscute din cele trei existente. Situat în sectorul 3 al Bucureștiului, pe strada Ilioara, acest poligon este deschis pentru oricine dorește să-și exerseze abilitățile de conducere. Cu o locație ușor accesibilă, poligonul Ilioara oferă oportunitatea de a conduce o mașină într-un mediu sigur și controlat.

Acest poligon operează zilnic, inclusiv în zilele de weekend, în intervalul orar 7:00-19:00. 

Este important de menționat că poligonul Ilioara nu este considerat un drum public și se află într-un spațiu închis, accesul fiind controlat prin intermediul unei porți. Indiferent dacă ai permis de conducere sau nu, ai posibilitatea să vii aici pentru a conduce o mașină sau pentru a exersa diferite manevre ce vor fi apoi aplicate în situații reale de trafic.

Un aspect deosebit este faptul că tinerii care nu dețin permis de conducere au acces la poligon doar însoțiți de persoane care dețin permis. Poligonul Ilioara oferă astfel un mediu adecvat pentru a învăța și practica conducerea într-un mod responsabil și sigur.

 • Poligonul școlii de șoferi ACR

Poligonul școlii de șoferi Automobil Clubul Român (ACR) din București oferă oportunități de antrenament pentru cursanții acestei școli. Situat în sectorul 1 al orașului, pe strada Jiului numărul 161, acest poligon servește ca un mediu de învățare sigur și controlat pentru noii șoferi în formare.

Cursanții școlii de șoferi ACR au acces la acest poligon în urma înscrierii la cursuri. Programul de utilizare este bine definit: de luni până vineri, poligonul poate fi folosit între orele 9:00 și 17:00, iar în zilele de sâmbătă, acesta este deschis între 9:00 și 20:00. Cu toate acestea, duminica este o zi în care poligonul rămâne închis.

Un aspect atractiv pentru cursanți este că, timp de un an de la înscrierea la cursurile școlii de șoferi ACR, aceștia au acces gratuit la acest poligon. Acesta oferă o platformă de învățare unde cursanții pot exersa manevrele esențiale de conducere, cum ar fi parcare, mersul cu spatele, mersul printre jaloane sau plecarea în rampă.

Prin intermediul acestui poligon, școlii de șoferi ACR oferă un mediu adecvat pentru a dezvolta abilitățile necesare pentru a deveni șoferi responsabili și încrezători în traficul real.

 • Poligonul Teo

Poligonul Teo reprezintă o opțiune interesantă pentru cursanții școlii de șoferi Teo, oferind oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile de conducere într-un mediu controlat. Acest poligon este situat în localitatea Popești Leordeni, din județul Ilfov.

Cursanții școlii de șoferi Teo au privilegiul de a beneficia de acest poligon, care este disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-17:00. În weekend, poligonul rămâne închis.

Un aspect notabil este că acest poligon este dedicat exclusiv cursanților școlii Teo. Aceștia au acces gratuit timp de două ore pentru a conduce sau pentru a exersa diverse manevre esențiale. Acest aspect poate să contribuie semnificativ la dezvoltarea abilităților de conducere ale cursanților, într-un mediu care să le ofere încredere și confort. 

Poligoanele auto din București nu oferă doar oportunitatea de a conduce, ci și un mediu sigur pentru a exersa, învăța și experimenta senzații puternice. Indiferent de nivelul de experiență, aceste facilități reprezintă destinații de neuitat pentru pasionații de mașini și conducere din toate colțurile orașului, dar și din împrejurimi.

Scroll to Top