diana polekhina q o ob 3ny4 unsplash

Cum funcționează aparatul dentar invizibil

Aparatul dentar invizibil este o inovație revoluționară în domeniul ortodonției, oferind pacienților posibilitatea de a-și corecta alinierea dinților fără a compromite estetica zâmbetului. Acest articol se va concentra asupra modului în care funcționează aparatul dentar invizibil, evidențiind caracteristicile sale unice și procesul de tratament.

Procesul de corectare a alinierii cu aparatul dentar invizibil

Aparatul dentar invizibil funcționează printr-un proces progresiv de corectare a alinierii dinților folosind aliniatori transparente, care sunt fabricate dintr-un material plastic special. Aceste aliniatori sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte, pentru a asigura un confort maxim și rezultate precise.

Caracteristicile aparatului dentar invizibil

  • Materiale Transparente și Flexibile: Aparatul dentar invizibil utilizează aliniatori transparente, care sunt subțiri și flexibile, astfel încât să se potrivească perfect conturului dinților. Acest lucru îi conferă un aspect aproape invizibil, permițând pacienților să zâmbească fără inhibiții sau complexe.
  • Personalizare Avansată: Fiecare set de aliniatori este personalizat în funcție de nevoile și caracteristicile individuale ale pacientului. Utilizând tehnologii avansate de scanare și modelare, ortodontiștii pot crea un plan de tratament precis, care să conducă la rezultate optime.
  • Comoditate și Flexibilitate: Aparatul dentar invizibil este conceput pentru a oferi un nivel ridicat de confort și flexibilitate. Aliniatorii pot fi îndepărtați temporar pentru mese și igiena orală, oferind pacienților o libertate sporită în alegerea alimentelor și o igienă orală mai eficientă.

Cum funcționează procesul de tratament

Procesul de tratament cu aparatul dentar invizibil implică mai multe etape:

  • Consultul Inițial: În cadrul consultului inițial, ortodontistul va evalua starea generală a sănătății orale a pacientului și va discuta obiectivele și așteptările acestuia în legătură cu tratamentul.
  • Scanarea și Planificarea Tratamentului: Se va efectua o scanare digitală a dinților pacientului pentru a crea un model tridimensional al acestora. Pe baza acestui model, ortodontistul va planifica și va simula procesul de corectare a alinierii dinților utilizând aliniatori transparente.
  • Confecționarea Aliniatorilor Personalizați: După planificarea tratamentului, aliniatorii personalizați vor fi confecționați folosind tehnologii avansate de fabricație. Aceștia vor fi apoi trimiși pacientului pentru a fi purtați conform instrucțiunilor.
  • Purtarea Aliniatorilor: Pacientul va purta aliniatorii conform instrucțiunilor ortodontistului, schimbându-i la intervale regulate pentru a avansa în procesul de tratament. Aliniatorii trebuie purtați în mod constant, cu excepția momentelor de masă și igienă orală.

Durata tratamentului și rezultatele așteptate

Durata tratamentului cu aparatul dentar invizibil poate varia în funcție de severitatea problemelor de aliniere dentară ale pacientului. În general, tratamentul durează între câteva luni și doi ani, în funcție de complexitatea cazului. Rezultatele pot fi observate încă din primele luni ale tratamentului, iar un zâmbet perfect și aliniat poate fi obținut într-un timp relativ scurt.

Aparatul dentar invizibil reprezintă o soluție inovatoare și eficientă pentru corectarea alinierii dinților, oferind pacienților un tratament confortabil, discret și personalizat. Utilizând materiale transparente și tehnologii avansate, acest tip de aparat dentar permite obținerea rezultatelor dorite într-un mod eficient și estetic. 

Cu un proces de tratament bine structurat și o colaborare strânsă între pacient și ortodontist, un zâmbet perfect și fără disconfort poate deveni realitate într-un timp relativ scurt.

Scroll to Top